Onderlaag bestaat uit tegels

-kunnen tegels als onderlaag dienen?

-moeten gladde oppervlakten geschuurd worden?


Vloerverwarming 

-kan er vloerverwarming bij terrazzo aangelegd worden?

-vloerverwarming bij een gietvloer?

Onderlaag pu & epoxy gietvloer

-scheuren in de onderlaag bij aanbrengen gietvloer?


 Tegels als ondervloer

Vaak krijgen wij de vraag of de bestaande tegelvloer uitgebroken moet worden voordat hier een gietvloer of een grindvloer op aangebracht moet worden.

 

Het antwoord daarop is nee, zolang de tegels vast zitten aan de ondervloer en er voldoende ruimte is om de benodigde dikte aan te brengen. Indien er op enkele plaatsen wel een tegel los zit, of hol klinkt dan zullen wij die plaatsen eerst repareren voordat de kunststofvloer aangebracht wordt om problemen als scheuren in de toekomst uit te sluiten. 

 

Wel is het van belang dat wij in dit geval voor een andere primer kiezen, die zorgt dat de nieuwe vloer een goede hechting heeft met de tegelvloer.

Gaan vloerverwarming en Terrazzo samen?

Ja dat kan. Vaak zult u tegenkomen als hierover gesproken wordt dat het een risico met zich meebrengt om dat er door het warmte - kou - verschil krimpspanningen in de vloer zullen ontstaan die barsten en scheuren kunnen veroorzaken.

Toch kan die risico aanzienlijk verkleind worden door de juiste keuzes te maken tijdens het maken van de vloer en de opbouw hiervan.

Kan vloerverwarming in een kunststofvloer aangebracht worden?

Het antwoord daarop is natuurlijk nee, een kunststofvloer zal te weinig laagdikte hebben waardoor de voerverwarming niet goed op zal warmen. Echter wat mogelijk is, is sleuven in de bestaande vloer frezen en daar de verwarmingsleidingen in leggen. en hoe meer laagdikte erop komt hoe beter dus. Vergeet niet dat bij deze manier de eventuele isolatie van onderaf tegen de ondervloer moet aangebracht worden.

Moet de gladde oppervlakte van de tegels of hardsteen verwijderd worden?

Nee, we zullen in dit geval zorgen dat de tegels vetvrij gemaakt worden en voorzien de tegels of hardsteen van een speciale primer, die voor dit doel geschikt is. Zo blijven u en uw huis tenminste bespaard van veel stof.

Scheuren in de onderlaag waar een gietvloer komt.

Wij willen een gietvloer laten plaatsen, maar in de oude vloer zitten op een aantal plaatsen scheuren, kan dat dan wel?

 

Over het algemeen lukt het wel om de onderlaag zo te prepareren en repareren dat de gietvloer hierop aangebracht kan worden. Wel is het van uiterst belang dat de scheuren op een goede manier behandeld worden, mocht dit niet gedaan worden dan zullen de scheuren uiteindelijk in de gietvloer terug komen. Ook PU zal op termijn scheuren als de scheuren niet behandeld zijn.