Steentapijt


Steentapijt

Steentapijt is onder verschillende namen bekend, veel voorkomende andere namen zijn grindvloer, grindtapijt en siergrind (vloer). Deze namen worden allemaal voor het zelfde product gebruikt, en hebben allemaal betrekking op het gekleurde grind wat met een bindmiddel van epoxy op de vloer wordt aangebracht.

Marmertapijt

Het marmertapijt is een ander product, de gekleurde steenslag is hier niet niet van een gekleurd product, maar van een natuurproduct, namelijk marmer. Omdat dit een volledig gekleurde korrel is kan de gekleurde laag er natuurlijk ook niet van af slijten en is het product vele malen kleurvaster.

Opbouw steentapijt of marmertapijt

De vloer bestaat uit minimaal 2 lagen, die bij kleine vloeren evt. gelijktijdig aangebracht kunnen worden. Meestal zal de vloer in 2 dagen aangebracht worden. Zo kan er ruim voldoende aandacht aan de ondervloer besteedt worden om kleine reparaties uit te voeren. Als deze laag gehard is kan er gekozen worden om de vloer te sealen, dit gebeurt in 2 lagen. Het voordeel van het sealen is dat de vloer vloeistofdicht is, het nadeel dat de vloer zijn structuur verliest.

Scheuren in de onderlaag

Wanneer er in de bestaande vloer scheuren of barsten zitten het van groot belang dat deze gerepareerd worden. Wordt dit niet gedaan dan zullen die uiteindelijk altijd ook doorzetten in de aangebrachte grindvloer.

Kleuren

Grind kan in vrijwel elke kleur geleverd worden, standaard kleuren uit voorraad en speciale kleuren op bestelling.

Het marmer kan alleen in kleuren geleverd worden die uit een marmergroeve voorkomt, dit zijn er toch redelijk wat maar is wel veel beperkter dan het grind.

Creatief of design

Steentapijt is uitermate geschikt om teksten, logos of andere mooie creaties in de vloer te creëren. Er kan heel gemakkelijk met verschillende kleuren gewerkt worden.

Bekijk hier voorbeelden van diverse projecten

steentapijt, grindtapijt, grindvloer, siergrind, marmertapijt

antwerpen, oost vlaanderen, gent, brussel, sint niklaas, beveren, lokeren, herentals, 


Impressies